Yalnız Mesajı Göster

Fırında Soğanlı Yumurta

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Soğanlı Yumurta



Fırında Soğanlı Yumurta
Fırında Soğanlı Yumurta Tarifi - Fırında Soğanlı Yumurta Nasıl Yapılır - Fırında Soğanlı Yumurta Malzemeleri






Malzemeler
· 6 yumurta
· 2 su bardağı süt
· 15 kahve fincanı tereyağı
· 1 yemek kaşığı un
· 2 yemek kaşığı krema
· 2 soğan
· Tuz-karabiber-toz müskat
Yapılışı

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin
Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ilave edin Pütürsüz bir beşamel sos elde edinceye kadar, sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin Tuz, karabiber ve müskat ekleyip ateşten alın

Yumurtaları soğutup kabuklarını soyun ve yuvarlak dilimleyin Soğanları ince halkalar şeklinde kesin Kalan tereyağını eritip soğanları pembeleştirin Hazırladığınız beşamel sosu ekleyin İçine yumurta dilimleri ilave edin

Yayvan bir fırın kalıbını yağlayın Yumurta dilimlerini soslu olarak fırın kalıbına dizin Kalan sosu üzerine dökün Önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 6 dakika kızartın
Not: Müskat, diğer adıyla hint cevizi, toz veya tane olarak satılır Tane satın alırsanız kabuğunu ince bir rende ile rendeleyebilirsiniz Toz olarak almanız aroma açısından daha etkilidir

Alıntı Yaparak Cevapla