Yalnız Mesajı Göster

Pazılı omlet

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı omlet



Pazılı omlet





Malzeme
3 adet yumurta
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
50 g (15 yaprak) pazı
1 çorba kaşığı Mavi-Yeşil Light Bitkisel Margarin
50 g Mavi-Yeşil Light Beyaz Peynir

Hazırlanışı

" Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır
" Pazı yaprakları yıkanıp, süzdürülür ve ince ince doğranır
" Margarinin yarısı bir tavada eritilir Pazılar ilave edilerek üzerine bir kapak kapatılır ve yaklaşık 2 dakika orta ateşte pazılar yumuşamaya bırakılır
" Tuz ve biberi eklenip, karıştırılır ve tekrar kapağı kapatılıp, kısık ateşte 5 dakika pişirilir
" Pişen pazılar ateşten alınır ve biraz ılınınca Mavi-Yeşil Light beyaz peyniri ufalanıp, içine ilave edilir
" Bir omlet tavası orta ateşe oturtulup, kalan Bizim margarin eritilir Yağ kızınca yumurtanın yarısı tavaya boşaltılır Tava saat yönünde çevirilerek yumurtanın tavaya eşit yayılması sağlanır
" Omletin altı kızarmaya başlayıp, tahta bir spatula ile tavadan kurtulunca, tava hafifçe ileri geri sallanarak omletin tavadan tamamen kurtulması ve üstteki sıvı yumurtanın yanlara yayılması sağlanır
" Omletin üstü yarı sulu (ağır akar) hale gelince peynirli-pazılı harcın yarısı omletin bir yarısına yayılır
" Spatulanın yardımı ile omlet ikiye katlanır 15 saniye kadar pişirilip spatula yardımı ile diğer tarafı çevirilir Diğer tarafı da 15 saniye pişirilerek ateşten alınır
" Kalan yumurta ve harç ile aynı şekilde diğer omlet de hazırlanarak servis yapılır


Alıntı Yaparak Cevapla