Konu
:
Bezelye Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Bezelye Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelye Çorbası
Malzemeler:
1,5-2 su bardağı tane bezelye
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy patates
1 adet et bulyon
5 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
1- Patatesi ve soğanı soyarak ve ince ince kıyın
2- Geniş bir tencereye soğanı ve yağı alın soğanları 1-2 dakika kavurun
Kavurduğunuz soğanların üzerine patatesleride ekleyerek biraz daha kavurun
Son olarak olarak bezelyeleri ilave edin ve patatesler yumuşayıncaya kadar kavurun
3- 5 su bardağı suyu tenereye ilave edin kaynayınca et bulyonu ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 10 dakika kaynatın
4- Kaynayan çorbanızı pürüssüz oluncaya kadar blendırdan geçirin ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirin
Çorbanız koyu gelirse içine 1-2 su bardağı kadar kaynar su ekleyin ve 1 aşım kaynatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul