Yalnız Mesajı Göster

Tırşik-Yılanotu Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tırşik-Yılanotu Çorbası



Malzemeler:
1 Demet Yılanotu (tırşik)
1 su bardağı Yarma Buğday
2 su bardağı terbiyeli yoğurt
½ su bardağı un
Yapılışı:
[*]Yarma buğdayı 1 gece önceden ıslatın[*]Yılan otlarını yıkadıktan sonra ince ince kıyın Islanmış yarmayı ve dogranmış yılanotunu bol su ekleyerek geniş bir tencerede kaynatın[*]Buğday piştikten sonra üzerine (yılanotunun acısını alması için) un serpin[*]Yaklaşık yarım saat sonra kaşık yardımıyla unu çorbanın üzerinden alın[*]Çorbaya su ekleyin ve kaynatmaya başlayın Yumurta, un ve yoğurdu çırparak terbiyeli yoğurdu hazırlayın[*]Kaynayan corbaya yoğurdu çırparak azar azar ilave edin 4-5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın[*]Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla