Konu
:
Tırşik-Yılanotu Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Tırşik-Yılanotu Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tırşik-Yılanotu Çorbası
Malzemeler:
1 Demet Yılanotu (tırşik)
1 su bardağı Yarma Buğday
2 su bardağı terbiyeli yoğurt
½ su bardağı un
Yapılışı:
[*]Yarma buğdayı 1 gece önceden ıslatın
[*]Yılan otlarını yıkadıktan sonra ince ince kıyın
Islanmış yarmayı ve dogranmış yılanotunu bol su ekleyerek geniş bir tencerede kaynatın
[*]Buğday piştikten sonra üzerine (yılanotunun acısını alması için) un serpin
[*]Yaklaşık yarım saat sonra kaşık yardımıyla unu çorbanın üzerinden alın
[*]Çorbaya su ekleyin ve kaynatmaya başlayın
Yumurta, un ve yoğurdu çırparak terbiyeli yoğurdu hazırlayın
[*]Kaynayan corbaya yoğurdu çırparak azar azar ilave edin
4-5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın
[*]Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul