Yalnız Mesajı Göster

Tarhana Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarhana Çorbası



Malzemeler :

6 yemek kaşığı tarhana
1 litre (5 su bardağı) su yada et suyu
1 çorba kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
lezzeti arttırmak için varsa yarım kaşık biber salçası
Tuz
isteğe göre 1 diş sarımsak
Yapılışı :
Salça,dövülmüş 1 diş sarımsak ve yağı çorbayı pişireceğiniz tencereye alın Kokusu çıkana kadar kavurun tarhana ve suyu ilave edin (Et suyu bana ağır geldiği için, sade su kullanıp içine 1 adet bulyon atıyorum) Kaynayıp istediğiniz koyuluğa gelene kadar karıştırarak pişirin
Not: Çorba artarsa bir gecede iyice koyulaşacaktır, minimum yarım su bardağı su ekleyerek kaynatırsanız eski kıvamına dönecek ve lezzetini koruyacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla