Konu
:
Kereviz Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Kereviz Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kereviz Çorbası
Malzemeler:
1 adet büyük boy kereviz
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
1 adet ortaboy soğan
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2 litre su
Tuz
1 adet et bulyon
Kereviz Çorbasi Yapımı
Yapılışı:
Kereviz,havuç,soğan, patates ve sarımsakları soyun
Bol suda yıkayarak küpküp doğrayın
Tencereye sıvıyağı alın, doğradığınız sebzeleri bir çimdik tuz ve 1,5 litre suyu ekleyerek yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika kaynatın
Tavada margarini eritin, unu katın ve kokusu çıkana kadar kavurun
Kavurduğunuz unu , 1 adet et bulyonu, pişen sebzelere ilave ederek iyice karıştırın ve 5 dakika daha kaynatın
Tencere ocaktayken çorba pürüssüz bir görünüm alana kadar blendırla sebzeleri parçalayın
Kıvamı size koyu gelirse yarım litre daha sıcak su eklemesi yaparak 5 dakika daha kaynatın ve sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul