Konu
:
Tarçınlı Zencefilli Erik Şerbeti
Yalnız Mesajı Göster
Tarçınlı Zencefilli Erik Şerbeti
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tarçınlı Zencefilli Erik Şerbeti
Malzemeler:
1 kilo tatlı kırmızı erik
1 parça taze zencefil (zeytin büyüklüğünde)
1-2 parça çubuk tarçın
2 adet karanfil
1 su bardağı toz şeker
su
Yapılışı:
1- Erikleri ovalayarak yıkayın ve geniş bir tencereye alarak, üzerini 5 parmak geçecek kadar su ekleyin
2- Zencefili soyup 2-3 parçaya ayırarak tencereye atın
3- Son olarak tarçın, karanfil ve şekeri ekleyerek kaynatın
4- Eriklerin kabukları parçalanıp yumuşadığında tencereyi ocaktan alın
Şerbetiniz soğuyunca süzgeçten geçirin
Bütün kalan erikleri kaşıkla ya da elinizle ezin
5- Şişelere doldurun ve buzdolabında muhafaza edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul