Yalnız Mesajı Göster

Tarçınlı Zencefilli Erik Şerbeti

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Zencefilli Erik Şerbeti



Malzemeler: 1 kilo tatlı kırmızı erik
1 parça taze zencefil (zeytin büyüklüğünde)
1-2 parça çubuk tarçın
2 adet karanfil
1 su bardağı toz şeker
su
Yapılışı:
1- Erikleri ovalayarak yıkayın ve geniş bir tencereye alarak, üzerini 5 parmak geçecek kadar su ekleyin
2- Zencefili soyup 2-3 parçaya ayırarak tencereye atın
3- Son olarak tarçın, karanfil ve şekeri ekleyerek kaynatın
4- Eriklerin kabukları parçalanıp yumuşadığında tencereyi ocaktan alın Şerbetiniz soğuyunca süzgeçten geçirin Bütün kalan erikleri kaşıkla ya da elinizle ezin
5- Şişelere doldurun ve buzdolabında muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla