Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Erişte ve Siyah Üzüm Hoşafı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Erişte ve Siyah Üzüm Hoşafı



1 su bardağı kıyılmış ceviz
¾ paket köy eriştesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı beyaz peynir
maydanoz

Hazırlanışı :
Tencerede suyu kaynatın erişteleri atmadan önce zeytinyağını ve tuzunu ekleyin Erişteleri kaynar suya atın ve 6-7 dakika kaynatın Pişen eriştelerin suyunu süzün ve servis tabağına alın Kıyılmış maydonoz, ceviz ve beyaz peyniri ekleyerek servis yapın
Siyah Üzüm Hoşafı
Malzemeler:
1 kg üzüm siyah üzüm
2 su bardağı şeker
2 litre su
1 adet çubuk tarçın
3 adet kuru karanfil
Yapılışı:

Üzümleri ayıklayıp 2 su yıkayın Büyük boy bir tencereye su, şeker,tarçın ve meyveleri birlikte koyup şeker tamamen eriyene kadar karıştırın
Kompostonuzu 15-20dakika orta ateşte pişirin ve ocaktan alın Oda sıcaklığına gelince süzgeçten geçirin ve taneleri süzdeçte ezerek suyunu süzün Soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla