Konu
:
Peynirli Erişte ve Siyah Üzüm Hoşafı
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Erişte ve Siyah Üzüm Hoşafı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Erişte ve Siyah Üzüm Hoşafı
1 su bardağı kıyılmış ceviz
¾ paket köy eriştesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı beyaz peynir
maydanoz
Hazırlanışı :
Tencerede suyu kaynatın erişteleri atmadan önce zeytinyağını ve tuzunu ekleyin
Erişteleri kaynar suya atın ve 6-7 dakika kaynatın
Pişen eriştelerin suyunu süzün ve servis tabağına alın
Kıyılmış maydonoz, ceviz ve beyaz peyniri ekleyerek servis yapın
Siyah Üzüm Hoşafı
Malzemeler:
1 kg üzüm siyah üzüm
2 su bardağı şeker
2 litre su
1 adet çubuk tarçın
3 adet kuru karanfil
Yapılışı:
Üzümleri ayıklayıp 2 su yıkayın
Büyük boy bir tencereye su, şeker,tarçın ve meyveleri birlikte koyup şeker tamamen eriyene kadar karıştırın
Kompostonuzu 15-20dakika orta ateşte pişirin ve ocaktan alın
Oda sıcaklığına gelince süzgeçten geçirin ve taneleri süzdeçte ezerek suyunu süzün
Soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul