Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Taze Rezene (Fençel)

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Taze Rezene (Fençel)



1 adet rezene (fençel)
Yarım portakal
Yarım portakalın suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Yapılışı:
1- Rezeneyi yıkayın ve soğan şeklindeki sapını kesin Kestiğiniz sapı boyuna 6 eşit parçaya bölün
2- Portakalı boyuna 2 parçaya bölün İlk yarısını boyuna 6 eşit parçaya bölün Kalan yarısının ise suyunu sıkın
3- Tavaya tereyağını ve sıvıyağı alarak kızdırın Önce doğradığınız rezeneleri tavaya atarak 2 dakika kadar soteleyin
4- Rezeneler renk değiştirmeye başlayınca portakal dilimleri ve portakal suyunu ekleyerek suyunu çekip rengi değişinceye kadar pişirin
5- Servis tabağına aldıktan sonra rezene yaprakları ile süsleyerek ılık yada soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla