Konu
:
Zencefilli ve Bezelyeli Patates
Yalnız Mesajı Göster
Zencefilli ve Bezelyeli Patates
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zencefilli ve Bezelyeli Patates
Malzemler:
3 adet orta boy patates
1 su bardağı bezelye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz zencefil
Kırmızı pul biber
Tuz, karabiber
1 su bardağı su
Yapılışı:
1- Patatesleri soyup yıkayın ve küp küp doğrayın
2- Soğanı piyazlık doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın
3- Soğan ve sarımsağı zeytinyağını da ekleyerek orta ateşte hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun
4- Patatesleri ekleyerek 1 dakika kadar kavurmaya devam edin
Tuz, zencefil ve kalan baharatları ekleyerek karıştırın
1 su bardağı suyu ekleyerek 15 dakika kadar pişirin
5- Bezelyeleri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin
Sıcak ya da ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul