Yalnız Mesajı Göster

Zencefilli ve Bezelyeli Patates

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli ve Bezelyeli Patates



Malzemler:

3 adet orta boy patates
1 su bardağı bezelye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz zencefil
Kırmızı pul biber
Tuz, karabiber
1 su bardağı su
Yapılışı:

1- Patatesleri soyup yıkayın ve küp küp doğrayın
2- Soğanı piyazlık doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın
3- Soğan ve sarımsağı zeytinyağını da ekleyerek orta ateşte hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun
4- Patatesleri ekleyerek 1 dakika kadar kavurmaya devam edin Tuz, zencefil ve kalan baharatları ekleyerek karıştırın 1 su bardağı suyu ekleyerek 15 dakika kadar pişirin
5- Bezelyeleri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin Sıcak ya da ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla