Yalnız Mesajı Göster

Çerkez Tavuğu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çerkez Tavuğu



300 gr tavuk (gögüs, but ya da kanat)
1 avuç ceviz içi (1 çay bardağında biraz fazla)
3 diş sarımsak
3 dilim bayat ekmek
1 litre su
tuz
isteğe göre tereyağı+kırmızı biber
Yapılışı:
1- Tavuğu 1 litre suda tuz ekleyerek yaklaşık 20 dakika haşlayın Haşlanan tavukları sudan süzgeç yardımıyla çıkarın Eğer kemikli tavuk haşladıysanız kemiklerinden sıyırın ve ince ince didikleyin
2- Bayat ekmek dilimlerini tavuğu haşladığınız suda ıslatın Ceviz içlerini ve sarımsakları iyice dövün (iste göre rendenin küçük tarafı ile rendeleyebilirsiniz)
3- Didiklediğiniz tavuğu, bayat ekmek içini, sarımsağı ve tuzu karıştırarak çatalın ucu ile ezin (vaktiniz yoksa rondo kullanabilirsiniz)
4- Hazırladığınız çerkez tavuğunu servis tabağına alın, isteğe göre kırmızı biber ile kavrulmuş tereyağı dökün ve ceviz parçaları ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla