Konu
:
Çerkez Tavuğu
Yalnız Mesajı Göster
Çerkez Tavuğu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çerkez Tavuğu
300 gr
tavuk (gögüs, but ya da kanat)
1 avuç ceviz içi (1 çay bardağında biraz fazla)
3 diş sarımsak
3 dilim bayat ekmek
1 litre su
tuz
isteğe göre tereyağı+kırmızı biber
Yapılışı:
1- Tavuğu 1 litre suda tuz ekleyerek yaklaşık 20 dakika haşlayın
Haşlanan tavukları sudan süzgeç yardımıyla çıkarın
Eğer kemikli tavuk haşladıysanız kemiklerinden sıyırın ve ince ince didikleyin
2- Bayat ekmek dilimlerini tavuğu haşladığınız suda ıslatın
Ceviz içlerini ve sarımsakları iyice dövün (iste göre rendenin küçük tarafı ile rendeleyebilirsiniz)
3- Didiklediğiniz tavuğu, bayat ekmek içini, sarımsağı ve tuzu karıştırarak çatalın ucu ile ezin (vaktiniz yoksa rondo kullanabilirsiniz)
4- Hazırladığınız çerkez tavuğunu servis tabağına alın, isteğe göre kırmızı biber ile kavrulmuş tereyağı dökün ve ceviz parçaları ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul