Konu
:
Mantarlı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Pilav
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Pilav
Malzemeler :
10-12 adet kültür mantarı
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı tereyağ
1 adet et bulyon yada tuz
2 tutam ince kıyılmış dereotu
Yapılışı :
1- Pirinçleri 1-2 su yıkayın ve yaklaşık yarım saat önce ılık tuzlu suya koyarak bekletin
2- Mantarları yıkayın ve 5 dakika kadar haşlayın
Haşlanan mantarları ince ince dilimleyin
3- Tereyağını tencereye alın, üzerine dilimlediğiniz mantarı ekleyerek 2 dakika kadar kavurun
4- Suda beklettiğiniz pirinçleri süzün ve mantarların üzerine ekleyerek kavurun
Pirinçler saydamlaşınca üzerine bulyon ve suyu ekleyin
5- Pirinçlerin üzeri göz göz oluncaya kadar orta ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın
10 dakika demledikten sonra karıştırın ve hafifçe ıslattığınız kaselere koyarak tabağa ters çevirin
Üzerine dereotu serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul