Konu
:
Domatesli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Domatesli Pilav
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domatesli Pilav
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
3 adet orta boy domates
3 su bardağı sıcak et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz (et bulyon kullanacaksanız tuz eklemeyin)
Yapılışı:
1- Pirinçleri 2-3 su yıkayıp ılık suda üzerine biraz tuz ekleyerek yarım saat bekletin
2- Domateslerin saplarını ayırıp yıkayın
Yıkadığınız domatesleri rondodan geçirin
3- Tencereye önce tereyağını alıp eritin, daha sonra domatesleri ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun
4- Suyunu çeken domateslere suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek 2-3 dakika kadar kavurun
5- Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine et suyunu ve tuzunu ekleyerek 1-2 kez karıştırın
6- Önce orta ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
Ocaktan almadan önce bir kez daha karıştırıp üzerine bir havlu kağıt serin
7- Kapağını kapatıp 10 dakika dinlenmeye bırakın
Pilavınız demlendikten sonra servise hazır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul