Konu
:
Arpa Şehriye Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Arpa Şehriye Pilavı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arpa Şehriye Pilavı
Malzemeler:
1,5 su bardağı arpa şehriye
3 subardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet tavuk yada et bulyon
İsteğe göre:
1 tatlı kırmızı biberin yarısı
2 adet mantar
Yapılışı:
[*]Kırmızı biber küp küp ve mantarı da sotelik doğrayın
[*]Teflon tencereye tereyağı ve sıvıyağı koyarak kızdırın
[*]Kızan yağın üzerine dolmalık kırmızı biberi ekleyin ve 1 dakika kadar orta ateşte kavurun
[*]Kavurduğunuz biberin üzerine şehriyenin tamamını ekleyin ve orta ateşte şehriyeler hafifçe renk değiştirene kadar kavurun
Üzerine dilimlediğiniz mantarları ve tavuk bulyonu ekleyerek ve 1-2 dakika daha hızlaca kavurun
[*]Rengi dönen şehriyelerin üzerine 3 su bardağı suyu ekleyerek karıştırın
[*]Tencerenin kapağını kaparatak önce orta ateşte hafiften suyunu çekinceye kadar pişirin (arada karıştırın)
Karıştırdığınız pilavı kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar yaklaşık 6-7 dakika daha pişirin ve ocaktan alın
[*]10 dakika kadar demlendikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul