Yalnız Mesajı Göster

Arpa Şehriye Pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpa Şehriye Pilavı



Malzemeler:1,5 su bardağı arpa şehriye
3 subardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet tavuk yada et bulyon
İsteğe göre:
1 tatlı kırmızı biberin yarısı
2 adet mantar
Yapılışı:
[*]Kırmızı biber küp küp ve mantarı da sotelik doğrayın[*]Teflon tencereye tereyağı ve sıvıyağı koyarak kızdırın[*]Kızan yağın üzerine dolmalık kırmızı biberi ekleyin ve 1 dakika kadar orta ateşte kavurun[*]Kavurduğunuz biberin üzerine şehriyenin tamamını ekleyin ve orta ateşte şehriyeler hafifçe renk değiştirene kadar kavurun Üzerine dilimlediğiniz mantarları ve tavuk bulyonu ekleyerek ve 1-2 dakika daha hızlaca kavurun[*]Rengi dönen şehriyelerin üzerine 3 su bardağı suyu ekleyerek karıştırın[*]Tencerenin kapağını kaparatak önce orta ateşte hafiften suyunu çekinceye kadar pişirin (arada karıştırın) Karıştırdığınız pilavı kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar yaklaşık 6-7 dakika daha pişirin ve ocaktan alın[*]10 dakika kadar demlendikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla