Konu
:
Ebegümeçli Bulgur Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Ebegümeçli Bulgur Pilavı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ebegümeçli Bulgur Pilavı
Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık bulgur
1,5 yemek kaşığı domates yada biber salçası
(isterseniz salça yerine 1 adet domates rendesi)
1 adet ortaboy soğan
2 su bardağı sıcak et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
15-20 yaprak ebegümeci
tuz
Yapılışı:
[*]Soğanı yemeklik doğrayın, ortaboy bir tencerede tereyağını eritin ve soğanları ekleyerek hafif kavurun
Bulguru 1-2 su yıkayın ve süzün
[*]Üzerine doğranmış domatesleri yada salçayı ekleyin, biraz kavurduktan sonra ayıklayıp doğradığınız ebegümeçlerini ekleyin
[*]Ebegümecinin üzerine bulguru ekleyin ve 1-2 kez karıştırın
Bulgurun üzerine suyu ekleyin ve kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirin
[*]Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika dinlendirin ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul