Yalnız Mesajı Göster

Ebegümeçli Bulgur Pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ebegümeçli Bulgur Pilavı



Malzemeler:1 su bardağı pilavlık bulgur
1,5 yemek kaşığı domates yada biber salçası
(isterseniz salça yerine 1 adet domates rendesi)
1 adet ortaboy soğan
2 su bardağı sıcak et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
15-20 yaprak ebegümeci
tuz
Yapılışı:
[*]Soğanı yemeklik doğrayın, ortaboy bir tencerede tereyağını eritin ve soğanları ekleyerek hafif kavurunBulguru 1-2 su yıkayın ve süzün[*]Üzerine doğranmış domatesleri yada salçayı ekleyin, biraz kavurduktan sonra ayıklayıp doğradığınız ebegümeçlerini ekleyin[*]Ebegümecinin üzerine bulguru ekleyin ve 1-2 kez karıştırınBulgurun üzerine suyu ekleyin ve kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirin[*]Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika dinlendirin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla