Yalnız Mesajı Göster

Pirinç Pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinç Pilavı



Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinç
2-3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak su (et suyu-tavuk suyu)
Tuz
Yapılışı:
Pirinci ayıklayın sücgeçe koyun, nişastası akana kadar 2 -3 su yıkayın
Ilık suda ıslatıp 10 dk bekletin,tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün
Ne suyu kullanacaksanız kaynatın ve sıcak kalmasını sağlayın Tencerede tereyağını eritin ve pirinç ilave edin, pirinçler cam gibi olup birbirine yapışmayacak hale gelene kadar kavurun
(tahta kaşık kullanmanızı tavsiye ederim)
Sıcak suyu ilave edip tuz atın ve üzeri nokta nokta olana kadar yüksek ateşte, suyunu çekmeye başlar başlamaz kısık ateşte pişirin
Suyunu çekince altını kapatın ve 5-10dk dinlendirin Servis yapmadan karıştırın ve tabaklara alın

Alıntı Yaparak Cevapla