Konu
:
Pirinç Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Pirinç Pilavı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirinç Pilavı
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinç
2-3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak su (et suyu-tavuk suyu)
Tuz
Yapılışı:
Pirinci ayıklayın sücgeçe koyun, nişastası akana kadar 2 -3 su yıkayın
Ilık suda ıslatıp 10 dk
bekletin,tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün
Ne suyu kullanacaksanız kaynatın ve sıcak kalmasını sağlayın
Tencerede tereyağını eritin ve pirinç ilave edin, pirinçler cam gibi olup birbirine yapışmayacak hale gelene kadar kavurun
(tahta kaşık kullanmanızı tavsiye ederim)
Sıcak suyu ilave edip tuz atın ve üzeri nokta nokta olana kadar yüksek ateşte, suyunu çekmeye başlar başlamaz kısık ateşte pişirin
Suyunu çekince altını kapatın ve 5-10dk
dinlendirin
Servis yapmadan karıştırın ve tabaklara alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul