Konu
:
Kıvratma
Yalnız Mesajı Göster
Kıvratma
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıvratma
Malzemeler:
2 su bardağı dövülmüş fındık içi
1,5 su bardağı toz şeker
15-20 adet hazır baklava yufkası
Yarım paket erimiş margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
1- 2 su bardağı dövülmüş fındık ve 1,5 su bardağı toz şekeri bir kapta iyice harmanlayın
2- 2 adet baklava yufkasını üst üste serin, üzerine yumuşaması için elinizle su serpin
3- Yufkaların üzerine hazırladığınız fındıklı harçtan serin ve yufkayı oklavaya sarın
4- Oklavayı iki ucundan tutun ve ortaya doğru sıkıştırın
Büzülen yufkayı yağlanmış tepsiye koyun
5- Tepsi tamamen doluncaya kadar aynı işleme devam edin
6- Erimiş margarin ve zeytinyağını tepsinin üzerine gezdirin
7- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin
8- Soğuyunca dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul