Konu
:
Armut Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Armut Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armut Tatlısı
Malzemeler:
6 adet armut
2 adet çubuk tarçın
3-4 karanfil tanesi
1,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Renklendirmek için gıda boyası
Yapılışı:
1- Armutları saplarına zarar vermeden soyun ve çekirdeklerini oyacak yardımıyla çıkartın
Hazırladığınız armutların altını bıçak yardımıyla düzleştirin
2- Tencereye 4 su bardağı suyu koyu, üzerine şekeri ekleyin ve çay kaşığının arkasıyla biraz gıda boyası koyarak ocağa alın
Karıştırarak şeker ve gıda boyasının erimesini sağlayın
3- Armutları tencereye alın ve 25 dakika kısık ateşte pişirin
4- Rengi tamamen kırmızıya dönen armutları tencereden alın ve soğumaya bırakın
5- Kaymak, kremşanti ya da dondurma ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul