Yalnız Mesajı Göster

Armut Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armut Tatlısı



Malzemeler:6 adet armut
2 adet çubuk tarçın
3-4 karanfil tanesi
1,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Renklendirmek için gıda boyası

Yapılışı:
1- Armutları saplarına zarar vermeden soyun ve çekirdeklerini oyacak yardımıyla çıkartın Hazırladığınız armutların altını bıçak yardımıyla düzleştirin
2- Tencereye 4 su bardağı suyu koyu, üzerine şekeri ekleyin ve çay kaşığının arkasıyla biraz gıda boyası koyarak ocağa alın Karıştırarak şeker ve gıda boyasının erimesini sağlayın
3- Armutları tencereye alın ve 25 dakika kısık ateşte pişirin
4- Rengi tamamen kırmızıya dönen armutları tencereden alın ve soğumaya bırakın
5- Kaymak, kremşanti ya da dondurma ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla