Konu
:
Sakızlı Muhallebili Güllaç
Yalnız Mesajı Göster
Sakızlı Muhallebili Güllaç
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sakızlı Muhallebili Güllaç
Malzemeler:
2 paket sakızlı muhallebi karışımı
1,5 litre süt
Güllaç için :
12-13 adet güllaç yaprağı
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
1- Sakızlı muhallebiyi tarifine uygun şekilde yapın ve ılınması için kenara alın
2- Şeker ve sütü karıştırarak ısıtın, şeker tamamen eriyince ocaktan alın
3- Geniş bir borcama ya da fırın tepsisine ilk güllaç yaprağını koyun
Sütten 1 kepçe alarak yaprağı ıslatın
2
yaprağa da aynı işlemi uyguladıktan sonra 1 kepçe sakızlı muhallebiden alarak güllaç yaprağının üzerine yayın
4- Tün yapraklar bitene kadar aynı işlemi uygulayın
(sakızlı muhallebiden 1-2 kepçe artabilir)
5- Hazırladığınız güllaçı buzdolabına alın sütü tamamen çekip soğuyunca dolaptan çıkarı süsüleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul