Yalnız Mesajı Göster

Sakızlı Muhallebili Güllaç

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakızlı Muhallebili Güllaç



Malzemeler:2 paket sakızlı muhallebi karışımı
1,5 litre süt
Güllaç için :

12-13 adet güllaç yaprağı
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
1- Sakızlı muhallebiyi tarifine uygun şekilde yapın ve ılınması için kenara alın
2- Şeker ve sütü karıştırarak ısıtın, şeker tamamen eriyince ocaktan alın
3- Geniş bir borcama ya da fırın tepsisine ilk güllaç yaprağını koyun Sütten 1 kepçe alarak yaprağı ıslatın 2 yaprağa da aynı işlemi uyguladıktan sonra 1 kepçe sakızlı muhallebiden alarak güllaç yaprağının üzerine yayın
4- Tün yapraklar bitene kadar aynı işlemi uygulayın (sakızlı muhallebiden 1-2 kepçe artabilir)
5- Hazırladığınız güllaçı buzdolabına alın sütü tamamen çekip soğuyunca dolaptan çıkarı süsüleyerek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla