Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Kadayıf Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Kadayıf Tatlısı



Malzemeler:200 gr fırınlanmış kadayıf (hazır kullanabilirsiniz ya da kendiniz fırınlayabilirsiniz)
her dilim başına 1 top dondurma
Şerbeti için:

2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Sütlü Şerbet Yapılışı:
Şeker ve sütü tencereye alın, orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın Kısık ateşte 15 dakika daha kaynatarak ocaktan alın Şerbeti ocaktan almadan 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve hazırladığınız şerbeti ılınması için kenara alın(ben genellikle 10 dakika sonra şerbeti kullanıyorum)
Tatlının Yapılışı:
1 Kızarmış kadayıfın üzerine ılınmasını beklediğiniz şerbeti dökün
2 Kadayıf şerbetini çekip soğuduktan sonra yarım saat daha dinlendirin
3 Servis etmeden hemen önce kadayıfı dilimleyinBuzdolabından 1 top dondurma alarak dilimdediğiniz kadayıfın üzerinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla