Konu
:
Çilek Soslu Karamelize Elmalı Güllaç Topları
Yalnız Mesajı Göster
Çilek Soslu Karamelize Elmalı Güllaç Topları
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilek Soslu Karamelize Elmalı Güllaç Topları
Malzemeler:
2 adet güllaç yaprağı
3 adet orta boy elma
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı süt
Sosu için:
1 paket hazır meyveli sos
2 çay bardağı su
Süslemesi için:
File badem yada fıstık
Yapılışı:
1- Kabuklarını soyduğunuz elmaları rendeleyip teflon tavaya alın
2- Elmaların üzerine toz şeker ve tarçını ekleyin, orta ateşte suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin
3- Pişen elmaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın
4- Güllaç yapraklarını geniş bir tepside ıslatın ve 4 parçaya bölün, ıslanan güllaç yapraklarını küçük bir kaseye koyarak kenarlarını dışarıda bırakın
5- Hazırladığınız elmalı haçtan 1 yemek kaşığı güllaç yaprağının içine koyun ve kenara sarkıttığınız parçaları elmaların üzerine kapatın
6- Geniş bir tepsiye kaseyi ters çevirin (bu sayede fotoğraftaki gibi küçük toplar olacak)
7- Tüm yapraklar bitince sosu pakette yazan tarife göre hazırlayarak yan yana dizdiğiniz güllaç toplarının üzerine gezidirin
8- Güllaçın kendini çekmesi ve sosunu koyulaşması için buzdolabında dinlendirin
File badem ya da fıstık ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul