Yalnız Mesajı Göster

Dondurmalı Lokma Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurmalı Lokma Tatlısı



Malzemeler:
Hamuru için:

2 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
kızartmak için 1 lt sıvıyağ
Şurup için:
5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
1- Maya ve pudra şekerini karıştırıp 1 tatlı kaşığı su ile açın (karıştırın)İçerisine iki fincan sunu eleyip karıştırın ve üzerini bir bez yada streç filmle kapatıp 20 dk kadar dinlendirin
2- Kalan unu eleyip ortasını havuz şeklinde açın Mayalı karışımı, kalan suyu, tuzu ve yumurtayı açtığınız havuza koyun Elinizle yedirerek tezgaha yapışmayacak kıvama gelinceye kadar (5 dakika) yoğurun
3- Büyükçe bir tencereye hamuru alıp 5 dakika daha çekerek yoğurun
4- Tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kadar hamuru dinlendirin
5- Hamur dinlenirken şurup için bir tencerere şekeri, suyu ve limon suyunu koyup orta taeşte sürekli karıştırarak şekeri eritin, 15 dakika kaynattıktan sonra kenerda bekletin
6- Kızartma yağını harlı ateşte kızdırın, ardından yağlanmış çau kaşığı ile hamurdan topaklar kopararak kızgın yağa atın
7- Renkleri dönen lokmaları delikli kaşık yardımıyla çıkarıp şurubun içerisine atın
8- Şurubu iyice çeken lokmaları Mövenpick Cevizli ve akçaağaç Şuruplu dondurma ile servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla