Konu
:
Çikolatalı Kayısılı Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Kayısılı Pasta
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Kayısılı Pasta
Malzemeler:
10 adet çekirdekleri çıkarılıp dilimlenmiş kayısı
Pandispanya Malzemeleri:
6 adet yumurta
3/4 su bardağı un (pasta, börek, baklavalık)
1/4 su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım çay kaşığından az tuz
Pandispanya Yapılışı:
1- Öncelikle yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirine karıştırmadan ayırın
Ayırdığınız akları ve sarıları ayrı ayrı kuru derin ve geniş bir cam kaseye alın
2- Cam kasenizi içinde sıcak su bulunan daha geniş bir kabın içine oturtun (Dikkat edin kasenizin içine su girmesin)
3- Benmaride yumurta sarılarılarına 1 su bardağı toz şekeri ekleyerek rengi beyazlaşıp krema kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika yüksek devirde) çırpın
4- Ayırdığınız yumurta aklarına tuzu ilave edin ve hacminin 2-3 katı büyüklüğüne gelip kar gibi oluncaya kadar (yaklaşık 15 dakika) çırpın
5- Un ve nişastayı birbirine karıştırarak eleyin
6- Çırptığınız yumurta sarıları ve aklarını bir kapta alttan yukarıya doğru çok sert hareketler yapmadan karıştırın
7- Tamamen karıştığından emin olunca elediğiniz unu 2-3 seferde yine alttan yukarıya doğru karıştırarak yumurtalara ilave edin
8- Kelepçeli kalıbın yada çember bir kalıbın altını aluminyum folyo ile kapattıktan sonra karışımı içine dökün
9- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin
10- En az 2 saat dinlendirdiğiniz ve tamamen soğuyan pandispanyanızı bıçak yardımıyla kalıptan çıkartın
Enine iki parçaya ayırın
Ganaj Malzemeleri:
350 gr
bitter çikolata
200 ml
Çiğ krema
Ganaj Yapılışı:
1- Çikolatanızı küçük küçük doğrayın yada rondodan geçirin
2- Ganaj yapımında çikolatanın ateşe deymemesi gerekiyor bu nedenle benmari usulü ile çikolata ve kremayı karıştırarak eritin
3- Tamamen eriyip homojen bir karışım olduğunda tezgaha alın ve arada sırada (kabuk bağlamaması için) karıştırarak soğutun
4- Soğuduktan sonra pastanızın üzerine dökün ve düzeltin
Dolgu Malzemeleri:
1 paket krem şanti yada 1 paket dolgu kreması
1 su bardağı süt
Dolgu Yapılışı:
Kremşanti yada dolgu kremasını paketinde yazan tarife göre hazırlayın
Pastanın Hazırlanması:
1- 2 parçaya böldüğünüz pandispanyanızın ilk parçasını servis tabağına alın
2- Ortasına dolgu kreması, kremşanti yada pastacı kremasını yayın
3- Dilimlediğiniz kayısıları kremanın üzerine yayın ve 2
kat pandispanyayı üzerine oturtun
4- Pastanızı çikolatalı ganaj ile kaplayın
Dilimlenmiş kayısılar ve istediğiniz şekerlemelerle süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul