Yalnız Mesajı Göster

Çikolatalı Kayısılı Pasta

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Kayısılı Pasta



Malzemeler:

10 adet çekirdekleri çıkarılıp dilimlenmiş kayısı
Pandispanya Malzemeleri:

6 adet yumurta
3/4 su bardağı un (pasta, börek, baklavalık)
1/4 su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım çay kaşığından az tuz

Pandispanya Yapılışı:

1- Öncelikle yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirine karıştırmadan ayırın Ayırdığınız akları ve sarıları ayrı ayrı kuru derin ve geniş bir cam kaseye alın
2- Cam kasenizi içinde sıcak su bulunan daha geniş bir kabın içine oturtun (Dikkat edin kasenizin içine su girmesin)
3- Benmaride yumurta sarılarılarına 1 su bardağı toz şekeri ekleyerek rengi beyazlaşıp krema kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika yüksek devirde) çırpın
4- Ayırdığınız yumurta aklarına tuzu ilave edin ve hacminin 2-3 katı büyüklüğüne gelip kar gibi oluncaya kadar (yaklaşık 15 dakika) çırpın
5- Un ve nişastayı birbirine karıştırarak eleyin
6- Çırptığınız yumurta sarıları ve aklarını bir kapta alttan yukarıya doğru çok sert hareketler yapmadan karıştırın
7- Tamamen karıştığından emin olunca elediğiniz unu 2-3 seferde yine alttan yukarıya doğru karıştırarak yumurtalara ilave edin
8- Kelepçeli kalıbın yada çember bir kalıbın altını aluminyum folyo ile kapattıktan sonra karışımı içine dökün
9- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin
10- En az 2 saat dinlendirdiğiniz ve tamamen soğuyan pandispanyanızı bıçak yardımıyla kalıptan çıkartın Enine iki parçaya ayırın
Ganaj Malzemeleri:

350 gr bitter çikolata
200 ml Çiğ krema
Ganaj Yapılışı:

1- Çikolatanızı küçük küçük doğrayın yada rondodan geçirin
2- Ganaj yapımında çikolatanın ateşe deymemesi gerekiyor bu nedenle benmari usulü ile çikolata ve kremayı karıştırarak eritin
3- Tamamen eriyip homojen bir karışım olduğunda tezgaha alın ve arada sırada (kabuk bağlamaması için) karıştırarak soğutun
4- Soğuduktan sonra pastanızın üzerine dökün ve düzeltin
Dolgu Malzemeleri:

1 paket krem şanti yada 1 paket dolgu kreması
1 su bardağı süt
Dolgu Yapılışı:

Kremşanti yada dolgu kremasını paketinde yazan tarife göre hazırlayın
Pastanın Hazırlanması:

1- 2 parçaya böldüğünüz pandispanyanızın ilk parçasını servis tabağına alın
2- Ortasına dolgu kreması, kremşanti yada pastacı kremasını yayın
3- Dilimlediğiniz kayısıları kremanın üzerine yayın ve 2 kat pandispanyayı üzerine oturtun
4- Pastanızı çikolatalı ganaj ile kaplayın Dilimlenmiş kayısılar ve istediğiniz şekerlemelerle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla