Yalnız Mesajı Göster

Yalancı Tavuk Göğüsü Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yalancı Tavuk Göğüsü Tatlısı



Malzemeler:1 Litre süt
4 kahve fincanı un
Yarım paket margarin
1 paket şekerli vanilin
1,5 su bardağı toz şeker
üzeri içinde hindistan cevizi veya tarçın
1 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı:
1- Geniş bir tencerede margarini eritin Eriyen margarinin üzerine unu ve nişastayı ekleyin, kısık ateşte 2 dakika unun rengi koyulaşmadan kavurun
2- 1 litre sütü azar azar ve unu karıştırarak tencereye ilave edin Tüm sütü ekledikten sonra içine şekerin tamamını ekleyin ve karıştırın
3- Tatlı koyulaşmaya başlayınca vanilyayı ilave edin ve mikserle çırpmaya başlayın
4- Tatlıyı ocaktan aldıktan sonra 5 dakika daha çırpın ve borcama dökün
5- Tatlı soğuyunca tarçın yada hindistan cevizi ile süsleyin 1 gece dinlendirdiğiniz tatlınızı dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla