Konu
:
Pratik Ev Baklavası
Yalnız Mesajı Göster
Pratik Ev Baklavası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pratik Ev Baklavası
Malzemeler:
Hamur için:
1 adet iri yumurta
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı süt yada su
150 gr
erimiş tereyağı
aldığı kadar un (4,5 su bardağı civarı)
1 paket nişasta (hamuru açmak için)
Üzeri için:
150-200 gr tereyağı
Şerbet için:
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
4-5 damla limonun suyu
İçi malzemesi
3 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:
1- Hamur malzemelerinin tümünü geniş bir yoğurma kabına alın ve yoğurma kabından ayrılacak kıvama gelinceye kadar yoğurun
2- Hamurun toplanması için üzerine nemli bir bez örterek yaklaşık yarım saat kadar dinlendirin
3- Dinlendirdiğiniz hamuru 30 eşit parçaya ayırın ve elinizle yuvarlayın
Hazırladığınız bezeleri nemli biz bezle örtün
4- Bezelerden her birini nişasta serperek önce pasta tabağı büyüklüğünde açın ve üst üste koyun
5- Açtığınız ilk 10 bezeyi baklavayı yapacağınız tepsi büyüklüğünde açın
Baklava tepsisini tereyağı ile yağlayın
Açtığınız 10 kat hamuru tepsiye döşeyin ve üzerine cevizin yarısını yayın
6- 2 nci 10 kat için de aynı işlemi uygulayın ve üzerine ceviz serpin
7- Son 10
kata aynı işlemi uygulayarak yufka açma işlemini bitirin ve fotoğraftaki gibi dilimleyin
Üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirin
8- 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin
Pişen baklavayı soğumaya bırakın
Baklava soğurken şerbet için gerekli malzemeyi tencereye alın ve 10-15 dakika kadar kaynatın
Hazırladığınız sıcak şerbeti soğuyan baklavaların üzerine dökün
1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul