Konu
:
Revani Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Revani Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Revani Tatlısı
3 yumurta
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 çay toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
Tepsiyi yağlamak için:
2 çorba kaşığı un
yarım çorba kaşığı tereyağı
Şurubu için:
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
1- Yumurtaların, şekeri ve 1 tutam tuzu çırpma kabına alın, yumurtalar iyice kabarıncaya kadar çırpın
2- Un, irmiğik, vanilyayı kabaran yumurtaların içine ekleyin ve karıştırmaya devam edin
Son olarak kabartma tozunu ekleyin ve 1-2 kez daha karıştırın
2- 18-20 cm çapında yuvarlak bir borcam yada tepsiyi yağlayın ve unu üzerine serpin
Tepsinin her yanı unlanınca ters çevirin ve fazla unu dökün
7- Hazırladığınız revani karışımını yağladığınız tepsiye yayın
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin
8- Revani pişerken şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alın harlı ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın
Limon suyunu ekleyerek 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın
9- Revaniyi fırından almadan önce bir kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin
Kürdan kuru çıkarsa pişen revaniyi dilimleyin ve üzerine ılık şerbeti dökün
10- Yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul