Konu
:
Kabak Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Tatlısı
Malzemeler:
1 kg soyulmuş kabak
500 gr toz şeker
2 su bardağı rondoda çekilmiş ceviz
Yapılışı:
[*]Soyulmuş kabağınızı 4-5 cm aralıklarla dilimleyin
[*]Geniş bir çelik tencereye dilimlediğiniz kabakları yanyana dizin, hepsi sığmayacağı için ve üzerini örtecek kadar şeker koyun
1 kat kabak kat şeker dizerek tüm malzemeyi bitirin
[*]Tencerenizin kapağını kapatın ve kabağı sulanım şekerin erimesi için gece oda sıcaklığında bırakın
[*]Ertesi gün tencereyi (eğer büyük tencere kullandıysanız büyük ocağa) ocağa alın
[*]Kısık ateşte iyice yumuşyana şurubu koyulaşana kadar yaklaşık 2,5 saat boyunca pişirin
[*]Pişen tatlınız soğuduğunda servis tabaklarına alın, koyulşan sosundan üzerine gezidirin ve ceviz serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul