Konu
:
Elmalı Pay
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Pay
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Pay
Malzemeler:
Hamuru için:
250 gr
un (yaklaşık 1,5 su bardağı)
125 gr
pudra şekeri (3/4 su bardağı)
125 gr
tereyağ
yarım çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı vanilya
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı süt
2-3 yemek kaşığı kakao
İçi için:
Ben küçük sufle kabı kullandım bu nedenle her kap için 1 ortaboy elma kullandım
Ama 25-30 cm bir kap için 4 ortaboy elma yeterli olcaktır
1′er adet elmeya :
1 tatlı kaşığı şeker
yarım çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Hamur çilekli turta tarifindeki gibi yapılır ve soğutulur
Üzerine sermek için hamurdan biraz parça kenara ayrılır
Hamur yarım santim kalınlığında açılır bir kısmı üzeri için ayrılır ve borcam yada kullanacağınız kab ne ise ona serilir
İç için iseğe göre elmalar benim yaptığım gibi kabuları soyularak küp küp doğranır ve tarçın, şeker eklenerek hamurun içine çiğden konur, yada elmalar rendelenerek içine şeker eklenir suyunu çekene kadar kavrulur öyle eklenir
Üzeri için ayrılan hamur aynı şekilde açılara üzerine delikler açılır ve kabın üzerine serilerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk
güzelce kızarana kadar pişirilir
Ilık servis yapmanızı tavsiye ederim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul