Yalnız Mesajı Göster

> Püreli Dalyan Köfte (5 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Püreli Dalyan Köfte (5 Kişilik)



MALZEMELER
750 gr Orta Yağlı Kıyma
3 Adet Yumurta
2 Çay Kaşığı Karabiber
2 Çay Kaşığı Köfte Baharı
1/2 Çay Bardağı Hardal
2 Adet Havuç
2 Adet Patates
1 Demet Maydanoz
2 Dilim Bayat Ekmek İçi
1 Adet Soğan
1 Çay Bardağı Konserve Bezelye
Tuz
Çok Az Sıvı Yağ
Alüminyum Folyo


HAZIRLANIŞI
Bir kabın içine kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve köfte baharını koyalımBütün malzemeleri özleşene dek yoğuralım
Kare şeklindeki bir fırın tepsisinin içine alüminyum folyoyu yayalımAlüminyum folyonun üzerini çok az sıvı yağ ile yağlayalımÜzerine özleşene dek yoğurduğumuz kıymayı elimizle bastırarak yayalımBu arada su dolu bir tencerenin içinde patatesleri ve havuçları yumuşayana dek haşlayalımPatateslerin kabuklarını soyalım ve rendeleyelimBir kabın içine rendelenmiş patatesleri,tuzu ve karabiberi koyarak yoğuralımHavuçları tavla zarı iriliğinde doğrayarak konserve bezelyelerle karıştıralımTepsinin içine koyduğumuz kıymanın üzerine hardalı sürelim
Hardalın üzerine de patates püresini yayalımBezelye ve havuç karışımını köfte harcının üzerine döşeyelim
Alüminyum folyoyu kenarlarından tutarak yuvarlayalımKöfteyi orta ısılı fırında pişirelimAlüminyum folyoyu köftenin üzerinden çıkartalımKöfteyi dilimledikten sonra servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla