Konu
:
> Püreli Dalyan Köfte (5 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
> Püreli Dalyan Köfte (5 Kişilik)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Püreli Dalyan Köfte (5 Kişilik)
MALZEMELER
750 gr Orta Yağlı Kıyma
3 Adet Yumurta
2 Çay Kaşığı Karabiber
2 Çay Kaşığı Köfte Baharı
1/2 Çay Bardağı Hardal
2 Adet Havuç
2 Adet Patates
1 Demet Maydanoz
2 Dilim Bayat Ekmek İçi
1 Adet Soğan
1 Çay Bardağı Konserve Bezelye
Tuz
Çok Az Sıvı Yağ
Alüminyum Folyo
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içine kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve köfte baharını koyalım
Bütün malzemeleri özleşene dek yoğuralım
Kare şeklindeki bir fırın tepsisinin içine alüminyum folyoyu yayalım
Alüminyum folyonun üzerini çok az sıvı yağ ile yağlayalım
Üzerine özleşene dek yoğurduğumuz kıymayı elimizle bastırarak yayalım
Bu arada su dolu bir tencerenin içinde patatesleri ve havuçları yumuşayana dek haşlayalım
Patateslerin kabuklarını soyalım ve rendeleyelim
Bir kabın içine rendelenmiş patatesleri,tuzu ve karabiberi koyarak yoğuralım
Havuçları tavla zarı iriliğinde doğrayarak konserve bezelyelerle karıştıralım
Tepsinin içine koyduğumuz kıymanın üzerine hardalı sürelim
Hardalın üzerine de patates püresini yayalım
Bezelye ve havuç karışımını köfte harcının üzerine döşeyelim
Alüminyum folyoyu kenarlarından tutarak yuvarlayalım
Köfteyi orta ısılı fırında pişirelim
Alüminyum folyoyu köftenin üzerinden çıkartalım
Köfteyi dilimledikten sonra servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul