Konu
:
> Tiritli Köfte (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
> Tiritli Köfte (4 Kişilik)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Tiritli Köfte (4 Kişilik)
MALZEMELER
1 Su Bardağı Nohut
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Margarin
100 gr Kuzu Eti
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Adet Soğan
Hamur İçin:
1 Çay Bardağı İnce Bulgur
50 gr Çok Çekilmiş Kıyma
2 Adet Yumurta
5 Çorba Kaşığı Kıyılmış Ceviz
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir gece önceden 1 su bardağı nohutu derin bir kaba alıp,ıslatın
Bir gece bu şekilde bekletin
Bol suda haşlayın
1 tatlı kaşığı tereyağı ve margarini tavada eritip,etleri,etleri bu yağda karıştırarak soteleyin
Yemeklik doğranmış soğan ve 1 çorba kaşığı salçayı ekleyin
Bir miktar su ilave edip kısık ateşte iyice pişirin
Tuz ve nohutları da tencereye ilave edin
Tencereyi ocaktan alın
Hamur için;1 çay bardağı ince bulgur ve kıymayı karıştırın
Su ilave edip,yoğurun
Tuzunu ekleyin
Yoğurmanın sonuna doğru hamura tek tek yumurtaları kırın
Kıymayı tereyağı ile tavaya alıp,çevirerek kavurun
İçine bir tutam tuz ve karabiber katın
Soğan ile margarini ayrı tavada kavurun
Daha sonra ikisini bir tavaya aktarıp,beraberce kavurun
İçine,ikiye yada dörde bölünmüş cevizler ilave edin
Yağın donması için bekletin
Tiritli köftenin hamurunu ceviz büyüklüğünde açın
İçini hazırlayıp,donmaya bıraktığınız et ile doldurun
Ayrıca hazırladığınız hamurun bir kısmını nohut şeklinde yuvarlayıp yemeğe eklemek için hazırlayın
Yemek piştikten sonra nohut büyüklüğünde hamurlar ve ceviz büyüklüğündeki et ile doldurulan hamuru yenmeğe ekleyin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul