Yalnız Mesajı Göster

> Tiritli Köfte (4 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Tiritli Köfte (4 Kişilik)



MALZEMELER
1 Su Bardağı Nohut
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Margarin
100 gr Kuzu Eti
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Adet Soğan
Hamur İçin:
1 Çay Bardağı İnce Bulgur
50 gr Çok Çekilmiş Kıyma
2 Adet Yumurta
5 Çorba Kaşığı Kıyılmış Ceviz
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir gece önceden 1 su bardağı nohutu derin bir kaba alıp,ıslatınBir gece bu şekilde bekletin
Bol suda haşlayın1 tatlı kaşığı tereyağı ve margarini tavada eritip,etleri,etleri bu yağda karıştırarak soteleyinYemeklik doğranmış soğan ve 1 çorba kaşığı salçayı ekleyinBir miktar su ilave edip kısık ateşte iyice pişirinTuz ve nohutları da tencereye ilave edinTencereyi ocaktan alın
Hamur için;1 çay bardağı ince bulgur ve kıymayı karıştırınSu ilave edip,yoğurunTuzunu ekleyinYoğurmanın sonuna doğru hamura tek tek yumurtaları kırın
Kıymayı tereyağı ile tavaya alıp,çevirerek kavurunİçine bir tutam tuz ve karabiber katınSoğan ile margarini ayrı tavada kavurunDaha sonra ikisini bir tavaya aktarıp,beraberce kavurunİçine,ikiye yada dörde bölünmüş cevizler ilave edinYağın donması için bekletin
Tiritli köftenin hamurunu ceviz büyüklüğünde açınİçini hazırlayıp,donmaya bıraktığınız et ile doldurunAyrıca hazırladığınız hamurun bir kısmını nohut şeklinde yuvarlayıp yemeğe eklemek için hazırlayınYemek piştikten sonra nohut büyüklüğünde hamurlar ve ceviz büyüklüğündeki et ile doldurulan hamuru yenmeğe ekleyinSıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla