Yalnız Mesajı Göster

> Ayvalı Pilav (2) (5 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Ayvalı Pilav (2) (5 Kişilik)



MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 adet ayva
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı et suyu
1 yemek kaşıgı dolma fıstığı
1 yemek kaşığı dolma üzümü
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı safran
Yarım limon suyu
Yeteri kadar tuz
Yarım çay kaşığı tarçın


HAZIRLANIŞI
Pirinçleri ayıklayıp kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın Tereyağını tencerede eritin Ayvaları atıp 5 dakika kavurun
Pirinçleri yıkayıp süzün Fıstıklarla beraber ayvalara katın 5 dakika kadar kavurun Limon suyu, tuz, safran, şeker ve sıcak et suyunu ilave edin Üzümleri yıkayıp ekleyin
Kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp, pirinçler uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirin Biraz demlendikten sonra sıcak olarak servise sunun


Alıntı Yaparak Cevapla