Konu: > Çilav
Yalnız Mesajı Göster

> Çilav

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Çilav



MALZEMELER
1 paket çilavlık pirinç (kişi başına ½ bardak hesap edilir)
1,5 litre su
3 kaşık tereyağı
Tuz

HAZIRLANIŞI
Pirinç akşamdan ıslatılır (veya 4-5 saat önce) su kaynatılır Kaynayan suya daha önceden ıslatılmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç atılır 1-2 defa kevgir ile karıştırılır ve 6 dakika pişirilir 6 dakika sonra hemen kevgire alınıp süzülür, üzerine 1 bardak soğuk su gezdirilir ve tekrar bir tencereye alınır Üzerine hafifçe kızdırılmış yağ ilave edilir 1-2 defa çevrilip demlenmeye bırakılır ve sıcak olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla