Konu
:
> Çilav
Yalnız Mesajı Göster
> Çilav
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Çilav
MALZEMELER
1 paket çilavlık pirinç (kişi başına ½ bardak hesap edilir)
1,5 litre su
3 kaşık tereyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinç akşamdan ıslatılır (veya 4-5 saat önce) su kaynatılır
Kaynayan suya daha önceden ıslatılmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç atılır
1-2 defa kevgir ile karıştırılır ve 6 dakika pişirilir
6 dakika sonra hemen kevgire alınıp süzülür, üzerine 1 bardak soğuk su gezdirilir ve tekrar bir tencereye alınır
Üzerine hafifçe kızdırılmış yağ ilave edilir
1-2 defa çevrilip demlenmeye bırakılır ve sıcak olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul