Konu
:
> Baharatlı Armutlar (6 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
> Baharatlı Armutlar (6 Kişilik)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Baharatlı Armutlar (6 Kişilik)
MALZEMELER
500 ml beyaz şarap
75 gr kayısı reçeli, elekten geçmiş
40 gr şeker
1/4 çay kaşığı tarçın
2 diş karanfil
6 sert armut
Portakal kabuğu, ince şeritler halinde
1/2 limonun suyu
3 yemek kaşığı kavrulmuş badem
HAZIRLANIŞI
Şarabı, kayısı reçelini, şekeri ve baharatı derin bir tencerede bir taşım kaynatın
Armutları bütün bırakarak soyun, saplarını üzerinde bırakın
Hemen diklemesine tencerenin içine koyun
Portakal kabuğu ve limon suyunu ekleyip üzerini kapatın ve 20-30 dakika, hafifçe yumuşayıncaya dek pişirin
Armutların dibinden ince bir dilim kesin
Diklemesine armutları bir servis tabağına yerleştirin
Ağzı açık tencerede pişme suyunu 10 dakika kaynatın
Armutların üzerine döküp birazını (yarısı kadar) geceden buzdolabında veya serin bir yerde soğutun
Servis yapmadan l saat önce armutları şurupla tekrar kaplayın
Servis yapmadan hemen önce bademlerle süsleyin
AŞÇININ ÖNERİSİ:
Bu sert armut kullanmak için iyi bir yöntemdir
Pişirme süresi armutların sertliğine bağlıdır
SERVİS ÖNERİLERİ:
Krem şanti ve kıtır bisküvilerle sunabilirsiniz
Özellikle bademli bisküviler armutla çok iyi gider
DÜDÜKLÜDE PİŞİRME:
Armutları düdüklü tencerede 1 dakika pişirebilirsiniz
ALTERNATİF:
Beyaz şarap yerine
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul