06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli ve Kuru Üzümlü Alabalık
Malzemeler : • 5 adet 250 gr`lık alabalık
• Tuz
• taze çekilmiş karabiber
• 75 gr badem
• 75 gr kuru üzüm
• 15 ml (1 çorba kaşığı) zeytinyağı
• 1 çorba kaşığı margarin
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1/4 çay kaşığı hintcevizi rendesi
• 1/2 çay kaşığı tarçın
• 1 adet portakal (zarsız dilimlere ayrılmış)Hazırlanışı :Hazırlık
Alabakların içini ve dışını tuzlayıp, biberleyin
Bademlerin kabuklarının kolayca soyulması için kaynar suya atıp, 1-2 dakika bekletin Süzdürüp, kabuklarını soyun ve bademleri uzunlamasına ortadan ikiye ayırın
Alabalıkları içine alabilecek bir fırın kabının zeminine ikiye katlanmış bir aluminyum folyo kağıdı yayın Bir katını açıp, arasına alabalıkları yerleştirin
Ana Yemek
Alabalıkları temizleyin ve baharatlayın Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde bademleri soyup, ikiye bölün ve balıkları fırın kabına yerleştirin Kuru üzümleri yıkayıp süzdürün
Fırınızı 180°C`ye getirip, ısıtın
Bir tavada zeytinyağını kızdırın Yağ kızınca, içine bademleri atıp, hafifçe kahverengileşinceye kadar kızartın Bademlerin rengi döner dönmez tavaya margarini ilave edin Sana eriyince kuru üzümleri, kimyonu, hintcevizi rendesini ve tarçını katın Hepsini beraber 1 dakika karıştırarak pişirip ateşten alın
Alabalıkları aşağıda gösterilen biçimde alüminyum folyo arasında fırın kabına yerleştirin Bademli-kuru üzümlü karışımı fırın kabındaki balıkların üzerine gezdirin Alüminyum folyoyu üzerlerine kapatarak kenarlarından kıvırın Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin
Balıkları fırından alıp bir servis tabağına aktarın Portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapın
|
|
|