Konu
:
Midye Tava
Yalnız Mesajı Göster
Midye Tava
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Midye Tava
MALZEMELER
1/4 ayçiçek yağı
3/4 su bardağı bira
1
5 su bardağı un
30 iri midye
5 kişilik
HAZIRLANIŞI
Ayıklanıp siyah sakalları alınmış midyeleri iyice yıkayıp süzün
Mutfak kağıdının üzerine yayın, kalan suyunu da çeksin
Bir tepsiye bir su bardağı unu yayın
Midyeleri açarak iki tarafını da unlayın
Yarım su bardağı un ile 3/4 su bardağı birayı karıştırıp bir bulamaç elde edin
Unlanmış midyeleri bulamaça batırıp bol kızgın yağa atın
Her iki tarafını altın sarısı renk alıncaya dek çevirerek kızartın
Kızarmış olanları, kağıt havlu serilmiş bir kaba alıp fazla yağlarını çekmesini sağlayın
Midyelerin üzerine tuz serperek yanında tarator ile sofraya getirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul