Konu
:
Izgara Lüfer
Yalnız Mesajı Göster
Izgara Lüfer
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Izgara Lüfer
Malzemeler :
• 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı (ızgara telini yağlamak için)
• 4 orta boy lüfer (temizlenip, yıkandıktan sonra kurulanmış)
• 30 gr (4 çorba kaşığı un)
• 1/2 çay kaşığı tuz
• Beyazbiber
• 2 limonun suyu
• 125 ml (1/2 su bardağı) zeytinyağı
• 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
Hazırlanışı :
Önce ızgarayı yakın
Izgara telini yaklaşık 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın
Balıkların iyi pişmesi isteniyorsa her iki taraflarına da bıçakla birer çentik atın
Eğer az pişmiş isteniyorsa bu işlemi yapmayın
Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karıştırın
Limon suyunu 2 çorba kaşığını bir kenara ayırıp, kalanını balıkların üzerine serpin
Balıkları una bulayıp, fazla ununu silkeleyin
1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyağı olacak şekilde bir sos hazırlayın
Balıkları sıcak ızgaraya yerleştirin
Balıklar pişerken, temiz bir fırçayla arasıra hazırlamış olduğunuz bu sostan üzerlerine sürün
Yaklaşık 5 dakika sonra balıkları, altüst ederek, diğer yanlarını da 5 dakika pişirin
Balıkları önceden ısıtılmış tabaklara alın
Kalan limon suyu - zeytinyağını karışımına kıyılmış maydanozu ilave edin
Izgara lüferleri, zeytinyağı - limon sosuyla birlikte, sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul