Konu
:
> Portakallı- Mandelinalı Jöle
Yalnız Mesajı Göster
> Portakallı- Mandelinalı Jöle
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Portakallı- Mandelinalı Jöle
MALZEMELER
2
5 su bardağı taze sıkılmış kan portakalı suyu
2 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
2 çorbakaşığı tozşeker
2 çorbakaşığı kıyılmış taze nane
2 çorbakaşığı toz jelatin
Süslemek için taze çilek ve portakal dilimleri
8 Kişilik
HAZIRLANIŞI
6 çorbakaşığı kan portakalı suyunu bir kaba koyun
Içine 1 çorbakaşığı tozşeker ve
1 çorbakaşığı jelatini katın
Aynı işlemi bir başka kabın içinde mandalina ve portakal suyu için yineleyin
İki kabı da 10 dakika kadar bir kenarda bekletin
Kan portakallı karışımı kısık ateşte şeker ve jelatin iyice eriyene kadar ısıtın, ancak kaynatmamaya özen gösterinedin
Daha sonra altını kapatarak kalan kan portakalı suyuna ilave edin
İyice karıştırıp buzdolabında 2 saat kadar bekletin
Jelatinli portakal veya mandalina suyunu yine aynı şekilde ısıtın
Daha sonra sıcak karışımı, kalan mandalina suyuna kıyılmış taze nanelerle beraberce ilave edin
Önceden dondurduğunuz jölenin üzerine dökün edin ve 2 -2
5 saat kadar daha buzdolabında bekletin
Daha sonra jöleyi benmari usulü pişirin
Dilim dilim keserek çilek ve portakal dilimleriyle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul