Yalnız Mesajı Göster

Fileto balik tava

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fileto balik tava



Gereçler750 gr filetolara ayrılmış balık
Tuz-biber
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı süt veya su
1/ 2 bardak galeta unu 1 bardak sıvıyağ
1/ 2 demet maydanoz
1 adet limon

Yapılışı1 Balıkların başlarını ve kemiklerini çıkartıp filetolara ayırın ve derisini çıkartın
2 Yemek zamanına yakın tuzlayıp biberleyin Önce, su veya süt karışımı yumurtaya sonra da galeta ununa bulayın
3 Kızdırılmış yağa atarak pembe renkte kızartın Peçete üzerine çıkartın Servis tabağına yerleştirip üzerlerine birer limon dilimi koyun ve maydanozla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla