Yalnız Mesajı Göster

Garnitürlü Barbunya Balığı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Garnitürlü Barbunya Balığı



Malzemeler
1 Kilo barbunya balığı
2 Adet kabak
2 Adet havuç
3 Adet domates
2 Adet soğan
1 Su bardağı su
5 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Tutam kırmızı safran
1 Diş sarımsak
5 Çorba kaşığı mayonez
4-5 Dal maydanoz
3-4 Adet taze soğan sapı
Tuz, karabiber, kekik


Hazırlanışı
Balıkları temizleyip yıkayın
Süzgece alıp suyunun süzülmesi için bekletin
Havuç ve kabakları ince ince dilimleyip, soğanları halka halka doğrayın
Domatesleri dilimleyin
Balıkları fırın kalıbına dizin
Hazırladığınız sebzeleri değişimli olarak balıkların üzerine yerleştirin
Soyulmuş sarımsak, kıyılmış maydanoz, kırmızı safran, kekik, tuz ve karabiber ilave edin
Zeytinyağı ve suyu ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Servis tabağına alıp mayonez eşliğinde üzerine kıyılmış taze soğan sapı serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla