Yalnız Mesajı Göster

> Mantarli Zeytinli Tavuk Göğüs (4 kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Mantarli Zeytinli Tavuk Göğüs (4 kişilik)



MALZEMELER
1 küçük tabak Banvit Şerit
1 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı sirke
2 diş dövülmüş sarımsak
2 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı soya sosu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zencefil
4 çorba kaşığı sıvıyağ
15-20 adet siyah zeytin
10-15 adet mantar
1 su bardağı piliç suyu
1 çay kaşığı karabiber, tuz


HAZIRLANIŞI
Piliç etini yumurta akı, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, sirke, sarımsak, zencefil ve zeytinyağı karışımında yarım saat bekletin
Sıvı yağı tavada ısıtın Piliç etini karışımın içinden çıkardıktan sonra tavaya aktarın Çok hafif kızarınca çekirdekleri çıkarılmış zeytin ve ince kesilmiş mantarları ekleyin, 1 dakika karıştırarak, pişirin
Soya sosu ve kalan mısır nişastasını ilave edip, piliç suyunu ekleyin Karabiber ve tuzunu ayarlayın Suyunu çekene dek kaynatın
Dilerseniz yanında patates püresiyle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla