Konu
:
Patlican Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Patlican Sarma
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlican Sarma
Malzemeler :
1 patlıcan
2 çorba kaşığı LUNA
2 diş kıyılmış sarmısak
2 adet küp doğranmış domates
100 gr
beyaz peynir
2 yemek kaşığı un
Maydanoz
Dolmalık fıstık
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Hazırlanışı :
Patlıcanı soymadan boyuna ince ince dilimleyin ve tuzlu suda bekletin
1 çorba kaşığı Luna' yı tavada kızdırın ve patlıcanların her iki yüzünü de hafifçe kızartın, bir tabağa alın
Kalan yağı ve domateslerin yarısını tavada yumuşatın
Pişen domateslerin üzerine unu serpin, kısık ateşte 1 dakika pişirip ateşten alın
Ayrı bir kapta beyazpeynir, fıstık, maydanoz, sarmısak, tuz ve biberi iyice karıştırın
Karışıma pişirdiğiniz domatesleri ekleyin ve kızarmış patlıcan dilimlerinin ortasına koyup rulo yapın
Üzerine ayırdığınız domatesleri ve fıstık koyup fırında 200 derecede 15-20 dakika pişirin
Püf Noktası :
Patlıcan kabuklarını atmayın
Biraz sirke içinde bir taşım kaynatıp sonra yağ içinde bekletirseniz, yavaş yavaş mantar lezzeti fark edeceksiniz
Tıpkı mantar konservesi gibi yemeklerinizde kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul