Konu
:
Kahvaltılık / Meze
Yalnız Mesajı Göster
Kahvaltılık / Meze
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kahvaltılık / Meze
Malzemeler:
1 kg
patlıcan
1 kg
havuç
1,5 kg
domates
500 gr
kırmızı biber
yeterince zeytinyağı
sarımsak
tuz
Hazırlanışı:
1- Havuçların kabuklarını soyup yıkayın
Renedeleyin
Bir yanmaz tavada 4-5 yemek kaşığı zeytinyağında havuçları pişirin
Üstüne kapak kapatıp ara ara karıştırın
2- Fırında ya da ocakta kırmızı biberleri ve patlıcanları közleyin
Bir tarafta közlenmiş biber ve
patlıcanları soyup tahta üstünde küçük parçalara bölün
Olabildiğince küçük parçalara bölmeye çalışın
3- Diğer bir tencere yıkamış olduğunuz domatesleri 4'e bölüp tuz koyarak tencerede kaynamaya bırakın
Suyunu çekmeye başladığında rondodan veya süzgeçten geçirin
4- Tüm malzemeleri karıştırın
Süzgeçten geçmiş domates, kırmızı biber, patlıcan ve havuçları karıştırın
İçine yeterince tuz (ya da deniz tuzu kullanın) , istendiği oranda sarımsak misal 5-6 diş (sarımsakları ezeceğiz) koyup karıştırın
5- Isıya dayanıklı bir tepsinin içine tüm karışımı boşaltın
Fırını 150 dereceye getirin
30 dakikada bir çıkarıp karıştırın
Suyunu çekmesi gerekiyor
3 defa çıkarıp karıştırın
Toplam 1,5 saate yakın fırında kalmalı
6- Sıcak şekilde kavanozlara doldurup üstünü örtecek kadar zeytinyağı koyun, kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin
Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin
(Çok yaptığınızda bir kısmını buzlukta tutup, kullanacağınız zaman çıkartabilirsiniz)
Hem meze olarak, hem de kahvaltıda afiyetle yenilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul