Konu
:
Zerde
Yalnız Mesajı Göster
Zerde
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zerde
Malzemeler:
Yarım su bardağı pirinç
4 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı nişasta
1 Çay kaşığı safan
2 Su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı çamfıstığı
1 Çorba kaşığı kuşüzümü
2 Çorba kaşığı gülsuyu
Hazırlanışı
Pirinçleri ayıklayıp, bol suyla yıkayın
Suyunu süzdükten sonra tencereye alın
Üzerine 2 su bardağı su ilave edin ve yumuşayana dek haşlayın
Pirinçler yumuşadığında kalan iki parmak suyu da tencereye aktarın
Nişastayı çok az su ile ezip, topaksız bir kıvama getirin
Safranı da çok az su ile eritip, tencereye aktarın
Şekeri ve sulandırdığınız nişastayı azar azar ve sürekli karıştırarak, pirinçlerin üzerine ekleyin
Kısık ateşte karıştırarak 1-2 taşım kaynatın
Hazırladığınız zerdeyi kaselere doldurun
Üzerine kuşüzümü, çamfıstığı ve gülsuyu serpin
Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul