Yalnız Mesajı Göster

ekmek tenceresinde mercimek çorbası

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ekmek tenceresinde mercimek çorbası



ekmeği için:
15 su btam buğday unu
15 su bçavdar unu
15 su bun
1 pkuru maya
1 çorba ktuz
aldığı kadar su
çorbası için:
1 su byeşil mercimek
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba ksalça
1 tatlı kbiber salçası
2 çorba kun
2 çorba ktereyağı
nane
tuz
karabiber
et suyu

HAZIRLANIŞI:
Önce ekmeği için unları bir kaseye alınkurumaya,tuz ve su
ilave ederek kulak memesinden daha sert bir hamur hazırlayın
Hamura yuvarlak bir ekmek şekli verinÜzerine biraz sıvıyağ
sürüp 1 saat tepsi mayası gelmesini bekleyin Bu arad çorba
için tencereye sıvıyağı,soğan ve sarımsağı alıp soteleyin
Üzerine tereyağını ve unu alın Daha sonra salçalarını
ilave edin Daha önceden sıcak suda bekletilmiş mercimekleri
tuz ve baharatları ilave edip su koyarak pişmeye bırakın
Ekmek mayalanınca 180 derecelik fırında pişirin Pişen ekmeğin
ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kapağını kesip içini boşaltın İçine
çorbanızı koyun Kapağını kapatarak soğutmadan servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla