Konu
:
ekmek tenceresinde mercimek çorbası
Yalnız Mesajı Göster
ekmek tenceresinde mercimek çorbası
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
ekmek tenceresinde mercimek çorbası
ekmeği için:
1
5 su b
tam buğday unu
1
5 su b
çavdar unu
1
5 su b
un
1 p
kuru maya
1 çorba k
tuz
aldığı kadar su
çorbası için:
1 su b
yeşil mercimek
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba k
salça
1 tatlı k
biber salçası
2 çorba k
un
2 çorba k
tereyağı
nane
tuz
karabiber
et suyu
HAZIRLANIŞI:
Önce ekmeği için unları bir kaseye alın
kurumaya,tuz ve su
ilave ederek kulak memesinden daha sert bir hamur hazırlayın
Hamura yuvarlak bir ekmek şekli verin
Üzerine biraz sıvıyağ
sürüp 1 saat tepsi mayası gelmesini bekleyin
Bu arad çorba
için tencereye sıvıyağı,soğan ve sarımsağı alıp soteleyin
Üzerine tereyağını ve unu alın
Daha sonra salçalarını
ilave edin
Daha önceden sıcak suda bekletilmiş mercimekleri
tuz ve baharatları ilave edip su koyarak pişmeye bırakın
Ekmek mayalanınca 180 derecelik fırında pişirin
Pişen ekmeğin
ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kapağını kesip içini boşaltın
İçine
çorbanızı koyun
Kapağını kapatarak soğutmadan servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul