Yalnız Mesajı Göster

Hint Usulü Pilav

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hint Usulü Pilav



malzemeler:

3 Bardak Pirinç
75 gr Tereyağı
75 gr Margarin
1 büyük havuç rende
1 orta boy soğan
½ demet derotu
1 ÇK silme Curry
4 bardak tavuk veya et suyu
"2 Tablet Knorr olabilir"
150 gr iç Çam Fıstığı

yapılışı:

Pirinci yıkamadan çukur bir kaba koyunuz, üzerine örtecek kadar sıcak su ilave ediniz 2 ÇK da tuz katınız Bir defa karıştırıp soğumaya bırakınız

Pilavı pişireceğimiz tencerede yağları eritip çok ince çintilmiş soğanı katarak öldürüp rende havucu katınız Havuçlar yumuşayınca suda dinlenmiş pirinci süzünüz tuzunun gitmesi için iyice yıkayınız
Fazla ovalamadan tencereye katınız ve kavurmaya devam ediniz

Pirinçler tane tane olana kadar kavurduktan sonra curry katılmış
3 bardak suyu ilave ediniz bir karıştırdıktan sonra üzerine ince kıyılmış dereotunu yayınız ve tencerenin kapağını kapayınız

Harlı ateşte pişirip üzeri gözenekler haline gelince ateşi iyice kısınız ve 5 dakika kadar daha ateş üzerinde tutarak bilahare ateşi söndürüp pilavı demlemeye bırakınız

Kavrulmuş ve soğumuş çam fıstıklarını ovalayarak kabuklarını çıkarınız ve yeşilli fıstıkları servis tabağının üzerine serpeleyiniz

Afiyet Olsun!…


Alıntı Yaparak Cevapla