Konu
:
Hint Usulü Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Hint Usulü Pilav
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hint Usulü Pilav
malzemeler:
3 Bardak Pirinç
75 gr Tereyağı
75 gr Margarin
1 büyük havuç rende
1 orta boy soğan
½ demet derotu
1 Ç
K
silme Curry
4 bardak tavuk veya et suyu
"2 Tablet Knorr olabilir"
150 gr iç Çam Fıstığı
yapılışı:
Pirinci yıkamadan çukur bir kaba koyunuz, üzerine örtecek kadar sıcak su ilave ediniz
2 Ç
K
da tuz katınız
Bir defa karıştırıp soğumaya bırakınız
Pilavı pişireceğimiz tencerede yağları eritip çok ince çintilmiş soğanı katarak öldürüp rende havucu katınız
Havuçlar yumuşayınca suda dinlenmiş pirinci süzünüz tuzunun gitmesi için iyice yıkayınız
Fazla ovalamadan tencereye katınız ve kavurmaya devam ediniz
Pirinçler tane tane olana kadar kavurduktan sonra curry katılmış
3 bardak suyu ilave ediniz bir karıştırdıktan sonra üzerine ince kıyılmış dereotunu yayınız ve tencerenin kapağını kapayınız
Harlı ateşte pişirip üzeri gözenekler haline gelince ateşi iyice kısınız ve 5 dakika kadar daha ateş üzerinde tutarak bilahare ateşi söndürüp pilavı demlemeye bırakınız
Kavrulmuş ve soğumuş çam fıstıklarını ovalayarak kabuklarını çıkarınız ve yeşilli fıstıkları servis tabağının üzerine serpeleyiniz
Afiyet Olsun
!…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul