06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Terbiye Yöntemleri Tarifi
Et Terbiye Yöntemleri
Malzemeler :
Soğan, Süt, Zeytinyağ, Limon Suyu
Hazırlanışı :
Özellikle ızgara yapılacak etleri, 24 saat kadar önce, yumuşaması için süt ve zeytinyağına, güzel kokması ve tat alması için soğana yatırmak gerekir
Bu karışım istediğiniz lezzete göre ayarlanabilir Sadece Zeytinyağ kullanabileceğiniz gibi, Süt ağırlıkta olmak üzere, süt-zeytinyağ karışımına yatırabilirsiniz
Soğanlar tercihe göre yuvarlak halkalar halinde doğranabilir ya da rendelenerek, süt-zeytinyağ karışımına katılabilir
Çokça yapılan bir hata, etlere kekik ve diğer baharatın pişme öncesi konmasıdır Bu tür baharatlar pişme tamamlanmadan 5-10 dakika önce kullanılır Terbiyeye konmaz Unutmayınız
|
|
|