Yalnız Mesajı Göster

gül tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

gül tatlısı






MALZEMELER
2 su bardağı iri boy İrmik
1 su bardağı Şeker
1 su bardağı Yoğurt
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya

ŞURUP İÇİN
3 su bardağı Şeker
3,5 su bardağı Su
1/2 Limonun Suyu

YAPILIŞI
Sırayla erimiş margarin,sıvı yağ,yumurta,yoğurt ve irmik karıştırılır
Kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır
Hazırlanan hamur merdaneyle 5mm kalınlığında açılır

Su bardağıyla açılan hamurdan yuvarlak kesilirYuvarlakların dört kenarı bıçakla çıtlatılır
Ortasına ceviz konur, gül şekli verilecek şekilde karşılıklı iki tarafı içeri doğru, diğer iki tarafı da dışa doğru kıvrılır

Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de 25-30 dakika pişirilir
Fırından çıkarılarak ılık şurubun içine atılır Şurubunu çekince servis yapılır

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla