Konu
:
gül tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
gül tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
gül tatlısı
MALZEMELER
2 su bardağı iri boy İrmik
1 su bardağı Şeker
1 su bardağı Yoğurt
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya
ŞURUP
İÇİN
3 su bardağı Şeker
3,5 su bardağı Su
1/2 Limonun Suyu
YAPILIŞI
Sırayla erimiş margarin,sıvı yağ,yumurta,yoğurt ve irmik karıştırılır
Kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır
Hazırlanan hamur merdaneyle 5mm
kalınlığında açılır
Su bardağıyla açılan hamurdan yuvarlak kesilir
Yuvarlakların dört kenarı bıçakla çıtlatılır
Ortasına ceviz konur, gül şekli verilecek şekilde karşılıklı iki tarafı içeri doğru, diğer iki tarafı da dışa doğru kıvrılır
Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de 25-30 dakika pişirilir
Fırından çıkarılarak ılık şurubun içine atılır
Şurubunu çekince servis yapılır
Afiyet olsun
…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul