06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Koyun Kol Sarma
Koyun Kol Sarma
=MALZEMELER=
Koyun kol eti (kemiksiz) - - 1500 gram
Tuz 3 tatli kasigi 18 gram
Kara Biber 3 tatli kasigi 6 gram
Havuç 2 büyük boy 200 gram
Su (sicak) 1 su bardagi 200 gram
Salça 1 1/2 yemek kasigi 15 gram
Yogurt 1 1/2 yemek kasigi 15 gram
=HAZIRLANIŞI=
Eti bütün kol olarak al Temiz olmayan yerlerini ayir, zedelemeden kemigi
Çikar, düzgün sekilde yay Üzerine tuz, kara biber serp Havuçlari yika,
10 dakika hasla, etin ortasina, boyuna yan yana diz *****tirarak rulo yap
Yan kenarlari içine sok, açik yerleri çuvaldiza ip geçirerek dik Ruloyu
kalan iple siki siki sar Iyi kapanan bir tencereye yerlestir, suyu koy,
kapagi kapat, kenarlardan buhar çikarmaya baslayinca atesi kis, iki saat
pisir Tencerenin kapagi iyi kapanmiyorsa kenarlarina hamur sivayarak
buhar kaybini önle Sarmayi tencereden al, tepsiye koy Salçayi, yogurtla
karistir, etin üzerine sür, önceden isitilmis, orta sicakliktaki firinda 5-10
dakika kizart Dilimleyerek servis yap
|
|
|