Yalnız Mesajı Göster

Koyun Kol Sarma

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Koyun Kol Sarma



Koyun Kol Sarma


=MALZEMELER=


Koyun kol eti (kemiksiz) - - 1500 gram

Tuz 3 tatli kasigi 18 gram

Kara Biber 3 tatli kasigi 6 gram

Havuç 2 büyük boy 200 gram

Su (sicak) 1 su bardagi 200 gram

Salça 1 1/2 yemek kasigi 15 gram

Yogurt 1 1/2 yemek kasigi 15 gram


=HAZIRLANIŞI=


Eti bütün kol olarak al Temiz olmayan yerlerini ayir, zedelemeden kemigi

Çikar, düzgün sekilde yay Üzerine tuz, kara biber serp Havuçlari yika,

10 dakika hasla, etin ortasina, boyuna yan yana diz *****tirarak rulo yap

Yan kenarlari içine sok, açik yerleri çuvaldiza ip geçirerek dik Ruloyu

kalan iple siki siki sar Iyi kapanan bir tencereye yerlestir, suyu koy,

kapagi kapat, kenarlardan buhar çikarmaya baslayinca atesi kis, iki saat

pisir Tencerenin kapagi iyi kapanmiyorsa kenarlarina hamur sivayarak

buhar kaybini önle Sarmayi tencereden al, tepsiye koy Salçayi, yogurtla

karistir, etin üzerine sür, önceden isitilmis, orta sicakliktaki firinda 5-10

dakika kizart Dilimleyerek servis yap

Alıntı Yaparak Cevapla