Yalnız Mesajı Göster

Saray usulü dana Mahmudiye

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saray usulü dana Mahmudiye






=MALZEMELER =


2 kg Dana Kusbasi

2 çorba kasigi Un

200 gr Tereyagi

4 dis sarmisak

2 adet orta boy sogan

2 adet taze sogan

1/2 tatli kasigi yeni bahar

500 gr kuru kayisi

250 gr badem

1/2 adet minik tarçin kabugu

1 tatli kasigi kirmizi toz biber (tatli)


=HAZIRLANIŞI=



Tencerede tereyagini eritip minik küpler halinde dogranmis sogan ve

sarmisaklarla birlikte kavurun Dana Kusbasini tencereye ekleyip harli

ateste suyunu çekinceye kadar soteleyin Kivama gelen dana

kusbasilarinin üzerine karabiber, yeni bahar ve tarçin kabugu ilave edip

baharatlari ete yedirinceye kadar kisa bir süre kavurun Unu ilave edip çig

un kokusunu atincaya kadar kavurduktan sonra etlerin üzerine 2 parmak

su ekleyin Etler kaynamaya basladiginda atesi kisiga alip pisirmeye

birakin Bademleri kaynar suda kisa bir süre hasladiktan sonra soguk su

ile sogutup kabuklarini alin Ufak bir tavada tereyagi ile kabugu soyulmus

bademleri hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun Kuru kayisilari

dograyip sicak suyun içinde bir süre dinlendirin Pisme kivamina gelen

dana etlerini, kayisilari ve ince seritler halinde dogranmis taze sogani ve

tuzu ilave edin Saray Usulü Dana Mahmudiye pistiginde yarim saat

dinlendirin Bu esnada bir tavada tereyagini kizdirip kirmizi toz biberi ilave

edin

Alıntı Yaparak Cevapla