Konu
:
Saray usulü dana Mahmudiye
Yalnız Mesajı Göster
Saray usulü dana Mahmudiye
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saray usulü dana Mahmudiye
=MALZEMELER =
2 kg
Dana Kusbasi
2 çorba kasigi Un
200 gr
Tereyagi
4 dis sarmisak
2 adet orta boy sogan
2 adet taze sogan
1/2 tatli kasigi yeni bahar
500 gr
kuru kayisi
250 gr
badem
1/2 adet minik tarçin kabugu
1 tatli kasigi kirmizi toz biber (tatli)
=HAZIRLANIŞI=
Tencerede tereyagini eritip minik küpler halinde dogranmis sogan ve
sarmisaklarla birlikte kavurun
Dana Kusbasini tencereye ekleyip harli
ateste suyunu çekinceye kadar soteleyin
Kivama gelen dana
kusbasilarinin üzerine karabiber, yeni bahar ve tarçin kabugu ilave edip
baharatlari ete yedirinceye kadar kisa bir süre kavurun
Unu ilave edip çig
un kokusunu atincaya kadar kavurduktan sonra etlerin üzerine 2 parmak
su ekleyin
Etler kaynamaya basladiginda atesi kisiga alip pisirmeye
birakin
Bademleri kaynar suda kisa bir süre hasladiktan sonra soguk su
ile sogutup kabuklarini alin
Ufak bir tavada tereyagi ile kabugu soyulmus
bademleri hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun
Kuru kayisilari
dograyip sicak suyun içinde bir süre dinlendirin
Pisme kivamina gelen
dana etlerini, kayisilari ve ince seritler halinde dogranmis taze sogani ve
tuzu ilave edin
Saray Usulü Dana Mahmudiye pistiginde yarim saat
dinlendirin
Bu esnada bir tavada tereyagini kizdirip kirmizi toz biberi ilave
edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul