06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arpa Şehriyeli Ispanaklı Kuzu Yahnisi
Arpa Şehriyeli Ispanaklı Kuzu Yahnisi
=malzemeler=
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 soğan (doğranmış)
6 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kişniş
500 g yağsız kuzu kuşbaşı
1 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
75 cl (3 su bardağı) tuzsuz esmer et suyu
200 g arpa şehriye
500 g ıspanak (yıkanıp, sapları ayıklanmış)
1/2 limonun suyu
=hazırlanışı=
Ayçiçek yağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca soğanlar, sarımsaklar, kimyon ve kişnişi koyup, sık sık karıştırarak, soğanlar saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin Etleri ekleyip, sık sık karıştırarak, heryanları kahverengileşinceye kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirdikten sonra, tuzun yarısı ve karabiberi serpin Esmer et suyunu ekleyip, ateşi kısarak, tencerenin kapağını kapatın ve etler iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin
Etlerin pişme süresinin dolmasına 15 dakika kala, büyük bir tencereye 3 i (yaklaşık 13 su bardağı) su ve kalan tuzu koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu kaynatın Kaynamaya başlayınca arpa şehriyeleri koyup, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar pişirin Sonra tencereyi ateşten alıp, arpa şehriyeleri bir süzgeçte süzerek, soğuk su altında çalkalayın ve süzülmeye bırakın
Kuzu etleri pişince, suyunun fazla yağını alıp atın Ispanakları tencereye ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak, ıspanakları yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, haşlanmış arpa şehriyeleri ve limon suyunu ekleyerek, karıştırın Yahniyi 4 çorba tabağına bölüştürüp, servis yapın
|
|
|